Easy tips

# How do you fix the two trains leaving the station?

## How do you fix the two trains leaving the station?

If both trains leave the station at the same time, how far apart will they be at the end of two hours? To solve this problem, you compute the distance traveled by train A and then the distance traveled by train B and add the results together. Train A travels 120 miles during the two-hour period.

## How do you solve the problem with 2 trains?

When two trains are moving in same direction, then their speed will be subtracted. When two trains are moving in opposite directions, then their speed will be added. In both the above cases, the total distance is the sum of the length of both the trains.

How do you figure out when two trains will meet?

So how long would it be before the trains to meet would just be the total initial distance between them divided by the distance that reduces between them in one hour. And that is 300/120=2.5 hours. Let both the trains meet each other after x hours of journey.

### How do you find the speed of two trains?

When two bodies move in opposite direction, then the Relative Speed = Sum of Speeds i.e for e.g. for a person sitting in a train moving with a Speed of 40 km/hr in the west direction, another train which is going towards east with a Speed of 40 km/hr, will appear to move at a Speed of (40+40) = 80 km/hr.

### How far apart are the trains 1 hour before they meet?

The combined rate of the two trains is 30 + 40 = 70 miles per hour. Therefore 1 hour before they meet the must be 70 miles apart (in the final 1 hour they will cover 70 miles to meet).

How long will it take for the two trains to be miles apart?

The answer is 80 seconds before the meet each other. combined speed are 40 mph. or 1.5 miles per minute 2 miles apart.

#### What is the hardest math problem?

But those itching for their Good Will Hunting moment, the Guinness Book of Records puts Goldbach’s Conjecture as the current longest-standing maths problem, which has been around for 257 years. It states that every even number is the sum of two prime numbers: for example, 53 + 47 = 100. So far so simple.

#### What formula is D RT?

You can use the equivalent formula d = rt which means distance equals rate times time. To solve for speed or rate use the formula for speed, s = d/t which means speed equals distance divided by time.

How many seconds will a 500 meter long train?

How many seconds will a 500 metre long train take to cross a man walking with a speed of 3 km/hr in the direction of the moving train if the speed of the train is 63 km/hr? m/sec. = 30 sec.

## At what time do the two trains cross each other?

Speed of train2 = 140 / 3.5 = 40 kmph. At 7 am train1 has already travelled 35 x 2 = 70 kms. Post 7 am, they are required to travel 70 kms together. Hence, the trains will meet at 7:56am .

## How are two trains leaving the station at the same time?

SOLUTION: Two trains leave the station at the same time, one heading west and the other east. The westbound train travels at 95 miles per hour. The eastbound train travels at 75 miles per ho SOLUTION: Two trains leave the station at the same time, one heading west and the other east. The westbound train travels at 95 miles per hour.

How long does it take for two trains to meet?

Two trains leave stations 360 miles apart at the same time and travel toward each other. One train travels at 95 miles per hour while the other travels at 105 miles per hour. How long will it take for the two trains to meet?

### Which is slower the eastbound train or the westbound train?

The westbound train travels 20 miles per hour slower than the eastbound train. If the two trains SOLUTION: Two trains leave the station at the same time, one heading west and the other east. The westbound train travels 20 miles per hour slower than the eastbound train. If the two trains

SOLUTION: Two trains leave the station at the same time, one heading west and the other east. The westbound train travels at 95 miles per hour. The eastbound train travels at 75 miles per ho SOLUTION: Two trains leave the station at the same time, one heading west and the other east. The westbound train travels at 95 miles per hour.

Two trains leave stations 360 miles apart at the same time and travel toward each other. One train travels at 95 miles per hour while the other travels at 105 miles per hour. How long will it take for the two trains to meet?

### How many miles does a train travel in one hour?

It goes 120 miles/ hour, so in the one hour the trains take to collide, the fly will go 120 miles. Two trains travel toward each other on the same track, beginning 100 miles apart. One train travels at 40 miles per hour; the other travels at 60 miles an hour.

Is there a math problem about two trains?

I have a math problem from a math contest I will be taking soon that I simply cannot understand how they got their answer. If Train A leaves at noon from San Francisco and heads for Chicago going 40 mph. Two hours later Train B leaves the same station, also for Chicago, traveling 60mph.

Ruth Doyle