Common questions

# How long does it take to travel 80km?

## How long does it take to travel 80km?

Answer: It will take 1 hour to go 80 miles if you are going at 80 mph. Let’s look into the relationship between speed, time, and distance. Explanation: Given: Distance = 80 miles and speed = 80 mph.

How long does it take for a car that travels at a constant speed of 80 km/hr to go 400 km?

After three hours at 80 km/h, you’d travel 3 * 80 = 160 km. After N hours at 80 km/h, N * 80 km. So, after 5 hours, the answer is: 5 * 80 = 400.

### What is the average speed of 120km h?

Here in the question it is given that an express train travels at an average speed of 120 km per hour, stopping for 4 minutes after every 80 kms. Speed of train =120 km/hr.

How long would it take to travel 80 km traveling at 40 km/hr ?

1 Expert Answer Distance is rate times time. 30 minutes is 1/2 hour or 0.5 hours. Therefore, distance = 80 x 0.5 = 40 kilometers.

## What is the speed of a vehicle which Travelled a distance of 120 Metre in 1 minute?

D = 120/6 = 20 km.

How long will it take a car to travel at 80 km / hour?

Well, 80 kph is 0.00000007412535 c so… The length contraction will be 0.9999999999999970 so the distance is 639.999999999998 km to those in the car. Ciao. A car travels at a speed of 80km/h.

### What’s the distance in 3.5 minutes at 120 km / hr?

3.5 minutes is 3.5/60 hours. Going 120 km/hr, (120 km/hr) * (3.5/60 hr) is 7 km. 7 km is roughly 4.34 miles. 120 km / hour (km/h) divided by 60 (m) = 2km / minute (km/m). 3.5 km/m * 2 (m) = 7km (km). So he would cover 7km in 3.5 minutes if he travels at 120km / h. I’ve provided the units in brackets for you.

What should be the average speed to reach the destination?

An hour has 60 minutes and distance travelled in 1 hour is 80 Kilometer. Thereforedistance travelled in 1 minute is equal to 80/60 which is 4/3 kilometer per minute or 1.33 Km per minute. A car covered half of a distance at 30 km/hr, total distance is 60 km. What should be the average speed to reach the destination?

## How long does it take to travel 6 km on a bicycle?

For 36 min a bicycler has traveled 6 km. For 2h and 30min, if he’s moving with the same speed, he’s gonna travel: Absolutely amazing!!!! A bus driver covers a certain distance in 3 hours at an average speed of 85 km/h. How long will it take to cover the distance at an average speed of 75 km/h

How long will it take to travel 155 km driving at 80 km?

If you are travelling at 80km per hour and dont slow down or speed up,you are expecting to complete 160km in 2 hours as; So we know now that to travel 155km takes slightly lesser time than 2 hours. So we know that to travel 155km is actually 3.75mins short of 2 hours. Very simple question and can be easily answered.

### How long does it take to travel 120 km per hour?

120 kilometers in two hours means average of 60 kilometers per hour, or 1 kilometer per minute, or 0.0167 kilometers per second. Depends upon what you prefer. If a train travels 30 km in 15 minutes, how far will it travel in 1 hour?

How long does it take a car to travel 240 km?

The Answer: The Average Speed for the Entire Trip is 80 km/h. The car travels 240 km at 60 km /hr. That takes 4 hours. Then the car travels 240 km at 120 km/hr. That takes 2 hours. In total the car travels 480 km in 6 hours. 480 km/6 hr = 80 km/hr. There are 60 minutes per hour.

## What does it mean to drive at 80 km / hr?

Driving at 80 km/hr means you drive 80 km in one hour. Note this relative calculation: If “a” result in “b”, then “c” will result in (c/a) x b if the other data stays the same. This is useful to remember. Ruth Doyle