Common questions

# How long does it take to go a mile at 600 mph?

## How long does it take to go a mile at 600 mph?

Assuming you’re taking the road from New York to San Francisco (having some awesome future supercar) it is approximately 2900 miles, at 600 miles should take about 5 hours.

## How long does it take to travel 200 miles in 4 hours?

You traveled 200 miles in 4 hours and 30 minutes. In the “Distance in miles” field, enter the 200. For the hours, enter “4.” For the minutes, enter “30.”

How long would it take to fly 500 mph?

500 MPH. 500/500 =1 MILE. An hour has 3600 seconds (60 minutes x 60). therefore 3600 seconds / 500 = 7.2 seconds How fast was I traveling if I went 16 miles in 20 minutes? An airplane can fly with the wind a distance of 600 miles in 4 hours. However, the return trip against the wind takes 6 hours. What is the spe…

### How to calculate miles per hour in minutes?

Hours – This is the number of hours traveled. Minutes – This is the number of minutes over the last number of hours. Look at this example. You traveled 200 miles in 4 hours and 30 minutes. In the “Distance in miles” field, enter the 200. For the hours, enter “4.” For the minutes, enter “30.” With that information in, hit the “Calculate” button.

### How long does it take to travel a mile?

Now to find the time in traveling 1 mile distance we use the simple formula d=s x t 7.2 seconds. You will cover a mile in 7.2 seconds. Not so fast, isn’t it? You will travel a mile in 60/500 Minutes. Which is equal to 0.12 Mins, which is 7.2 seconds It’s impossible to say. Aircraft measure their airspeed, not their groundspeed. So.

You traveled 200 miles in 4 hours and 30 minutes. In the “Distance in miles” field, enter the 200. For the hours, enter “4.” For the minutes, enter “30.”

How to calculate the distance in one hour?

Example 1: ———————————- Speed: 50 mile per hour (km/h) Distance: 70 miles Time = Distance / Speed Time = 70 km / (50 km/h) Time = 1.4 h 1 hour = 60 minutes 0.4 h = 0.4 × 60 0.4 h = 24 minutes Time = 1 hour 24 minutes Time = 01:24:00 (HH:MM:SS) Example 2: ———————————- Speed: 40 kilometer per hour

#### How long does it take a train to travel 500 miles?

If it is measured in some unit per second, the result will be in seconds. Example: If a train can travel 500 miles with an average speed of 50 miles per hour, how long it would take it to complete a 500-mile route? The answer is 500 / 50 = 10 hours.

#### How to calculate the speed of a flight?

Example: If you took a plane from New York to Los Angeles and the flight was 5 hours of air time, what was the speed of the plane, given that the flight path was 2450 miles? The answer is 2450 / 5 = 490 mph (miles per hour) average speed. If you want the result in km/h, you can convert from miles to km to get 788.58 km/h.

Ruth Doyle